Jettime a/s genopstår som nyt dansk charterflyselskab, post Corona
Covid-19 tvinger danske Jet Time A/S i konkurs
Den verdensomspændende Covid-19 pandemi har tvunget det største danskejede flyselskab, charterflyselskabet Jet Time A/S, til at indgive sin egen konkursbegæring. Jet Times ejer og private investor Lars Thuesen har imidlertid en stor tro på, at der findes et marked for et selvstændigt og uafhængigt dansk charterflyselskab, også i den "nye normal situation" efter Covid-19 krisen er overstået.
Han valgte derfor for nylig at registrere et selskab under navnet Jettime a/s, CVR nummer 41410639, som efterfølgende har fået godkendt et AOC (Air Operator Certificate dvs. retten til at drive luftfartsvirksomhed). Det er hans håb, at etablere et tilstrækkeligt forretningsgrundlag med 8-10 passager fly allerede i 2021 eller senest i 2022 og hilse tidligere charterkunder velkommen om bord samt kunne ansætte et stort antal medarbejdere fra det tidligere Jet Time A/S. Lars Thuesen udtaler: "Jeg er overbevist om, at der også post Corona er plads til et stærkt, uafhængigt og profitabelt dansk charterflyselskab, der kan servicere nordiske charterkunder. Chartermarkedet forventes først at være tilbage på lønsomt niveau til sommeren 2021.
Med udløbet af de generelle hjælpepakker i juli og august og uden nogen specifik hjælp til flyselskaber, udover til SAS, var der ikke forudsætninger for at videreføre det gamle Jet Time A/S, desværre. Det nye Jettime a/s vil lettere kunne navigere gennem en stærkt tabsgivende vintersæson og stå stærkere til næste sommer". 2020 så ellers ud til at blive det bedste år for Jet Time nogensinde.
Selskabets 11 passagerfly var fuldbookede til charterflyvninger hele sommeren samt til "ACMI" opgaver, hvor Jet Time flyver på vegne af andre flyselskaber. 350.000 nordiske feriegæster havde set frem til sommerferien under sydens sol og varme om bord på selskabets fly og mere end 400 medarbejdere var klar og så frem til en travl sommersæson. Så kom Covid-19 pandemien med nedlukning af samfund over hele verden og lukkede grænser.
For Jet Time har konsekvenserne af nedlukningen været, at alle Jet Times fly har stået på jorden siden d. 23. marts og 95% af de over 400 ansatte har været hjemsendt. Jet Time gennemførte den største fyringsrunde i selskabets historie for få uger siden i et yderligere forsøg på at redde selskabet. Jet Time har ikke haft indtægter siden d. 23. marts 2020. Med faste udgifter til løn, flyleje med mere ca. 40 millioner kr. pr. måned og ingen udsigt til nævneværdige indtægter før tidligst til april/maj 2021 var det ikke muligt at redde selskabet uden hjælp fra Regeringen. I perioden fra marts til juli har selskabet modtaget knap 80 millioner kr. i lønkompensation og tilskud til faste udgifter, men det ophører nu og ingen ny hjælp er stillet i udsigt.
Lars Thuesen har bedt ledelsen og et antal nøglemedarbejdere fra det gamle selskab om at bygge et nyt og stærkt Jettime op med samme gode service baseret på et nordisk DNA.
Den stærke position på det nordiske chartermarked skal genskabes og han ser fremfor alt frem til, at kunne genansætte så mange af de loyale og dygtige Jettimere som muligt. Lars Thuesen fortsætter: "Jeg valgte at registrere et nyt flyselskab tilbage i begyndelsen af juni måned da det begyndte at blive tydeligt, at der ikke ville komme specifik hjælp til andre flyselskaber end SAS.
Dele af aktiverne fra det gamle Jet Time videreføres i det nye selskab. Det gælder såvel et lille team af medarbejdere inklusiv administrerende direktør Jørgen Holme, 5 passagerfly af typen Boeing 737, tekniske platforme samt startog landingstilladelser, så vi derfra kan bygge et stærkt og profitabelt dansk flyselskab op igen". Det nye Jettime a/s er dimensioneret til at overvintre med få omkostninger og samtidigt parat til at geare op når efterspørgslen forhåbentligt vender tilbage i rimeligt omfang i 2021.