Loading

Malmö Aviation och Sverigeflyg bildar nytt flygbolag

Direct News Source

18-Nov-2014 Malmö Aviation har länge varit en etablerad spelare på den svenska inrikesflygmarknaden. Under senare år har bolaget dessutom utvecklat sitt erbjudande genom ett tätt samarbete med koncernsystern Sverigeflyg. Nu är det dags att ta nästa steg och tillsammans med Sverigeflyg utmana hela Sverige som ett inrikesflygbolag med Bromma som nav.

- Detta känns som ett naturligt nästa steg för oss. Vi har var för sig inom koncernen utmanat de stora aktörerna, men när vi nu går tillsammans som ett bolag står vi för var tredje inrikesresa. Det ger oss möjligheter att utmana ytterligare och skapa fler attraktiva resmöjligheter för våra resenärer, säger Susanne Dahlberg, kommersiell chef hos Malmö Aviation.

Malmö Aviation ingår i Braathens Aviation-koncernen, som också äger bolagen inom Sverigeflyggruppen ( Gotlandsflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg, Blekingeflyg, Kalmarflyg, Flysmåland och Golden Air) sam flygproduktionsbolaget Braathens Regional, flygteknikbolaget Braathens Technical och utbildningsbolaget Braathens Training. Dessa bolag samlas i början av 2015 i en gemensam organisation, för att under hösten samma år börja agera under ett nytt gemensamt varumärke. Den nya organisationen kommer att vara decentraliserad och uppdelad på 8 regioner.

- Vi vill komma ännu närmare våra kunder och har därför valt en organisationsstruktur som möjliggör för oss att arbeta ännu närmare våra kunder, men samtidigt dra nytta av att vi får större muskler av att arbeta tillsammans. Därför kommer vi att ha gemensamma stödfunktioner och specialistfunktioner som gör att vi kan arbeta smartare, fortsätter Susanne Dahlberg.

Bland fördelarna som resenärerna kommer att upptäcka under 2015 märks att flygplanen i den gemensamma flygplansflottan kommer att kunna trafikera olika linjer för att möta den lokala efterfrågan. Det kommer också att bli enklare att resa vidare från och via Bromma ut i landet och även vidare till Bryssel och Helsingfors. Nya enkla och smidiga IT-lösningar för bland annat biljettbokning tror Malmö Aviation också att kunderna kommer att uppskatta.

- Vårt gemensamma nav är Bromma flygplats. Vi menar att Sverige behöver konkurrens inom inrikesflyget och när vi nu går samman blir vi en tydlig utmanare som dessutom kommer att kämpa för Brommas framtid, avslutar Susanne Dahlberg