Loading

Програмою діяльності Кабінету Міністрів України визначені заходи для подальшого розвитку цивільної а

Direct News Source

Програмою діяльності Кабінету Міністрів України визначені заходи для подальшого розвитку цивільної авіації

29 вересня 2019 року Кабінет Міністрів України затвердив Програму діяльності Кабінету Міністрів України, яку 04 жовтня цього року схвалено Верховною Радою України.

Програма діяльності Кабінету Міністрів України - це набір пріоритетних цілей, які ставить перед собою Уряд для того, щоб українці жили довше, безпечніше, заможніше та щасливіше.

В основу цієї Програми покладено людиноцентричний підхід. Тому запропоновані урядові цілі спрямовані переважно не на покращення абстрактних показників, а на вирішення конкретних проблем людей в різних соціальних ролях та життєвих ситуаціях.

Серед цілей та заходів у сфері інфраструктури Програмою діяльності Кабінету Міністрів України передбачено досягнення такої цілі як "Українці частіше і дешевше користуються авіатранспортом", показниками ефективності якої є:

Наближення середньої вартості квитка до середньоєвропейського показника;
Зростання пасажиропотоку на 60% (з 20 млн. до 32 млн. на рік);
Зростання вантажопотоку на 20% (з 94 тис. т. до 112 тис. т. на рік);
Збільшення аеромобільності населення на 10% (з 5% до 15%).

Для досягнення цієї цілі передбачено проведення модернізації регіональних аеропортів, запровадження нових внутрішніх та міжнародних рейсів, спрощення доступу на ринок послуг з наземного обслуговування.

Значна увага буде приділена розвитку авіаційних сполучень за моделлю low-cost (збільшення частки авіаційних маршрутів, які виконуються за моделлю low-cost, з 38% до 63%).

Розвиток ринку має привести нових гравців, що збільшить пропозицію і сприятиме зниженню цін на квитки. Це в свою чергу залучатиме до цього виду транспорту нових клієнтів, що сприятиме подальшому розвитку ринку.

Окрема увага буде приділена питанням безпеки.

Для цього систему державного регулювання в авіаційній галузі буде приведено у відповідність з високими міжнародними стандартами. Буде реалізовано Державну програму з безпеки польотів, відкрито представництво
в ICAO та забезпечено членство в EASA. Внаслідок цього має зрости кількість суб'єктів авіаційної діяльності, сертифікованих за вимогами авіаційних правил, що відповідають нормам ЄС, до 75% (існуючий рівень - 25%), що сприятиме розвитку конкуренції.

This press release was sourced from Ukraine's State Aviation Administration on 07-Oct-2019.