Loading

Turkish Cargo global hava kargo taşıyıcıları arasında 3’üncü sıraya yükseldi

Direct News Source

Turkish Cargo global hava kargo taşıyıcıları arasında 3'üncü sıraya yükseldi

Turkish Cargo, haziran ayında başarılı bir performans sergileyerek dünyanın ilk 3 hava kargo markasından biri olma hedefine ulaştı.

Dünyanın 127 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo; haziran ayında başarılı bir performans sergileyerek dünyanın ilk 3 hava kargo markasından biri olma hedefine ulaştı. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA'nın (International Air Transport Association) yayınladığı verilere göre geçtiğimiz yılın aynı döneminde 6'ıncı sırada yer alan hava kargo markası; 2021 yılı haziran ayında Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu'nun en büyük markalarını geride bırakarak 3'üncü sıraya yükseldi.

Hava yoluyla taşınan kargo tonajının kat edilen kilometreye çarpımıyla elde edilen FTK (Freight Tonne Kilometres) verilerine göre milli marka; 2021 yılının haziran ayında yüzde 5,7 pazar payı ile en iyi 25 hava kargo taşıyıcısı arasında en yüksek büyüme oranını gerçekleştirdi.

Turkish Cargo'nun başarısıyla ilgili Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; "Turkish Cargo'nun hedeflerimize bu kadar hızlı uçması bizleri gururlandırıyor. Özellikle bir kriz döneminde bu performansı yakalamış olmak başarı için engel tanımadığımızın önemli bir göstergesidir. İnanıyorum ki Turkish Cargo bu yükselişini sürdürecek ve bayrağımızı zirveye de taşıyacaktır, markamızın bugünlere gelmesinde katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

Avrupa, Uzak Doğu ve Kanada pazarında da büyüme ivmesi devam ediyor

Turkish Cargo Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) nisan ayı istatistiklerine göre; yüzde 25'e yakın pazar payı ile Macaristan kargo ihracatında her 4 sevkiyattan 1'ini taşıyarak 1. sıraya yükseldi. Bayrak taşıyıcı marka, mayıs ayı istatistiklerine göre ise; 1.668 ton hava kargo taşıması ile birçok güçlü rakibini geride bırakarak İsviçre kargo ihracatında da 2. sırada yer aldı.

Başarılı marka, Uluslararası Hava Kargo Bilgi Sağlayıcısı World Air Cargo Data (WACD)'nın yayınladığı haziran ayı kümülatif verilerine göre; Kanada ve Malezya kargo ihracatında 3. sıraya yükseldi.

Kıtaları birbirine bağlayan Turkish Cargo, ekspres taşıyıcılar hariç hava kargo markaları arasında 96 destinasyondan oluşan dünyanın en geniş kargo uçağı ağına sahip ve 25'i direkt kargo uçağı olan 372 uçaktan oluşan filosuyla küresel iş süreçlerini sürdürüyor. Altyapısı, operasyonel kabiliyetleri, filosu ve alanında uzman kadrosuyla sürdürülebilir bir büyüme sağlayarak ve 2021 haziran ayında dünyanın ilk 3 hava kargo markasından biri olan Turkish Cargo, sürekli değişen dünyada hizmet kalitesini sürdürülebilir şekilde yükseltmeye devam ediyor.

This press release was sourced from Turkish Cargo on 05-Aug-2021.