Loading

Trivago: Η trivago αποκαλύπτει τις τάσεις του χειμώνα στην Ελλάδα για το 2018

Direct News Source

Η trivago αποκαλύπτει τις τάσεις του χειμώνα στην Ελλάδα για το 2018

Η Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο καλοκαιρινό προορισμό. Αντιθέτως αρχίζει να γίνεται πόλος έλξης για διεθνείς ταξιδιώτες και τη χειμερινή περίοδο. Ποιους προορισμούς θα προτιμήσουν φέτος το χειμώνα οι Έλληνες και οι ξένοι τουρίστες; Πόσες μέρες θα πάνε διακοπές; Ποιες είναι οι μέσες προτιμώμενες τιμές; Ποιες εθνικότητες θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος το χειμώνα; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας αναλύει τις τάσεις του χειμώνα του 2018.

Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους Έλληνες φέτος το χειμώνα

Οι Έλληνες κατά παράδοση προτιμούν την ηπειρωτική Ελλάδα για τις εξορμήσεις τους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Προορισμοί, οι οποίοι προσφέρονται για χειμερινά σπορ, όπως το Μέτσοβο, τα Καλάβρυτα, η Αράχωβα, η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα Κορινθίας, βρίσκονται στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών των Ελλήνων. Οι κοντινές πόλεις στην Αθήνα, Ναύπλιο και Λουτράκι, φαίνεται να προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους ξένους τουρίστες φέτος το χειμώνα

Η Σαντορίνη αποτελεί ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό και τη χειμερινή περίοδο για τους ξένους τουρίστες. Τέσσερις από τους δέκα τοπ προτιμώμενους προορισμούς για τους διεθνείς τουρίστες, βρίσκονται στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία. Οι ξένοι τουρίστες θα προτιμήσουν κι άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως τη Χώρα της Μυκόνου, τα Χανιά και την Πόλη της Ρόδου. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αποτελούν την πρώτη και τρίτη επιλογή των διεθνών ταξιδιωτών αντίστοιχα. Μέσα στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών βρίσκεται και η Παραλία της Αικατερίνης, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση.

Οι εθνικότητες που προτίμησαν την Ελλάδα το χειμώνα του 2018

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς, χειμερινούς μήνες ως επί το πλείστων οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τους Ρουμάνους και τους Ιταλούς. Επιπλέον παρατηρούμε ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν υψηλότερο μέσο όρο ανά βραδιά για τους προορισμούς της Σαντορίνης και τη Χώρα της Μυκόνου, ενώ επέλεξαν χαμηλότερο μέσο όρο τιμής ανά βραδιά για την Πόλη της Ρόδου και για τα Χανιά. Στην Αθήνα, στο Ημεροβίγλι και στη Χώρα της Μυκόνου θα διανυκτερεύσουν κατά μέσο όρο τέσσερις ημέρες οι ξένοι επισκέπτες, ενώ πιο σύντομη θα είναι η διαμονή τους στο Φηροστεφάνι και στην Παραλία της Αικατερίνης με μέσο όρο διαμονής δύο μέρες και μία μέρα αντίστοιχα.

Αντίστοιχα οι Έλληνες ταξιδιώτες πραγματοποιούν για την ίδια περίοδο διήμερες εξορμήσεις σε όλους τους τοπ 10 προτιμώμενους προορισμούς. Για τους προορισμούς της Αράχωβας (144 ευρώ ανά βραδιά) των Ιωαννίνων (100 ευρώ ανά βραδιά) και των Τρικάλων Κορινθίας (127 ευρώ ανά βραδιά), οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη, πέμπτη και έννατη θέση αντίστοιχα, οι Έλληνες εκδρομείς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν υψηλότερο μέσο όρο ανά βραδιά συγκριτικά με τους υπόλοιπους προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην www.trivago.gr μεταξύ της 1ηςΔεκεμβρίου 2016 και της 15ης Ιανουαρίου 2018 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2017 και της 28ηςΦεβρουαρίου 2018.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ξενοδοχειακές τάσεις, αλλά και για το πώς μπορείτε να ενισχύσετε τις ξενοδοχειακές σας επιχειρήσεις;

Κάντε δωρεάν εγγραφή στο επόμενο Webinar της trivago και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες τάσεις της βιομηχανίας της φιλοξενίας.

Refer to full documentation in the attachments box below.

Download Files

There are files associated with this article. You can download them below.

You need to be logged in to download files.

This press release was sourced from Trivago Hotel Manager Blog on 06-Feb-2018.