Loading

Pegasus Hava Taşimaciliği A.Ş.: Özel Durum Açıklaması (Genel)

Direct News Source

21-Dec-2017 Özet Bilgi

2012 tarihli Airbus Siparişi kapsamında Ek 25 Uçak için Alım Hakkı (Opsiyonu) Kullanımı
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Şirketimiz paylarının 2013 yılının Nisan ayında gerçekleşen ilk halka arzına ilişkin pay izahnamesinde yatırımcılarımıza duyurulan ve 2012 yılının Temmuz ayında verilmiş olup 57 adet A320neo ve 18 adet A321neo tipi uçaktan oluşan, 75 adedi kesin ve 25 adedi opsiyonlu olacak şekilde toplam 100 adet yeni uçağı kapsayan Airbus Siparişi ile ilgili olarak 25 adet uçağa ilişkin alım hakkının (opsiyonun) kesin siparişe dönüştürülmesine karar verilmiştir.

Buna göre Şirketimiz tarafından 2022 yılında ilave 5 adet, 2023 ve 2024 yıllarının her birinde ilave 10'ar adet Airbus 321 neo uçağın filoya katılması yönünde Airbus S.A.S. ile anlaşma sağlanmıştır. Şirketimizin teslim tarihleri öncesinde belirlenen dönemlerde Airbus 321 neo uçaklara ilişkin ilave siparişi kısmen veya tamamen Airbus 320 neo'ya değiştirme hakkı bulunmaktadır.

Bu Özel Durum Açıklaması Türkçe ve İngilizce hazırlanmış olup iki metin arasında herhangi bir çelişki olması durumunda Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Source: Pegasus Airlines