Loading

Norwegian etablerer ny base i London og Alicante

Direct News Source

25-Oct-2012 Norwegian etablerer base i London fra våren 2013. Selskapet oppretter også en ny base i Alicante. Fra London vil Norwegian fly til en rekke destinasjoner ved Middelhavet og i Norden. Med den nye basen i England vil selskapet også være bedre posisjonert for konkurransen fra asiatiske og europeiske selskaper i langdistansemarkedet.

Den nye basen vil komme på Gatwick hvor Norwegian allerede i dag er en betydelig aktør. London-Gatwick er Norwegians største destinasjon utenfor Norden med nesten 100 ukentlige avganger. Det et stort potensielt trafikkgrunnlag tilknyttet en så sentralt plassert flyplass, både i form av turisme og et omland med mange millioner innbyggere. Basen i Alicante vil betjene en viktig del av Norwegians spanske produksjon, i likhet med allerede etablerte baser i Malaga og Las Palmas.

Norwegian planlegger oppstart med tre Boeing 737-800 på London-basen, for deretter å øke til fire fly senere på året. De første flygningene er planlagt å starte fra sommerprogrammet 2013. Piloter og kabinpersonale vil bli rekruttert lokalt i London.

- Bakgrunnen for denne etableringen er å posisjonere Norwegian for den fremtidige konkurransen både innad i Europa og i langdistansemarkedet. Vekst og volum er nødvendig for å være konkurransedyktig i internasjonal luftfart i dag, og veksten må også komme utenfor Norden. Samtidig er det ventet at den største trafikkveksten og turiststrømmene i fremtiden vil komme fra Asia inn til Europa. Skal man som skandinavisk flyselskap være konkurransedyktig og ta del i denne store trafikkveksten må man ut i Europa og til Asia og posisjonere seg nå, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har pr i dag baser i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Spania. En ny base for Norwegians langdistanseselskap er under etablering i Bangkok.