Loading

Neuvottelut Norran omistuksesta päätökseen: osakkaiksi StaffPoint ja Kilco

Direct News Source

04-Nov-2015 Finnair on aikaisemmin kertonut käyvänsä neuvotteluja Nordic Regional Airlines AB:n omistusjärjestelyistä. Finnair, StaffPoint Holding Oy (StaffPoint) ja Kilco Oy ovat nyt sopineet yritysjärjestelystä, jossa 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n osakkeista siirtyy StaffPointin ja Kilcon omistukseen. Neuvotteluissa aiemmin mukana olleen Oy G.W. Sohlberg Ab:n (GWS) asemesta osakkaaksi tulee Kilco Oy, joka on StaffPointin toimitusjohtajan Mika Kiljusen perheen sijoitusyhtiö ja myös yksi StaffPointin omistajista.

Kauppa edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Sopimuksen toteutuessa StaffPointin omistusosuus yhteisyrityksestä olisi 45 %, Kilcon 15 % ja Finnairin 40 %. Kauppahinta on aiemmin ilmoitettu 1 euro.

- Olemme tyytyväisiä, että neuvottelut saatiin päätökseen ja nyt Norra ja sen hallitus voivat rauhassa jatkaa liiketoimintamallin kehittämistä ja alueellisen lentämisen kannattavuuden parantamista, toteaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

- Olemme jo pitempään analysoineet toimialaa ja näemme siinä potentiaalia. Haluamme henkilöstöalan osaamisellamme olla mukana vaikuttamassa alan elinkelpoisuuteen. Osakkaina pystymme omalla osaamisellamme tuomaan lisäarvoa myös Norralle, sanoo StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja Mika Kiljunen.

Nordic Regional Airlines AB omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä Nordic Regional Airlines Oy:n (Norra) osakekannan. Norra operoi 26:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella kotimaan ja Euroopan reiteillä. Yhtiö toimi aikaisemmin nimellä Flybe Finland Oy.

StaffPoint on suomalainen henkilöstöalan yritys, joka tuottaa henkilöstö- ja rekrytointipalveluja, valmennuspalveluja sekä innovatiivisia HR-ohjelmistoratkaisuja. Yritys työllistää vuosittain yli 15 000 osaajaa.

Finnair allekirjoitti 7.1.2015 StaffPointin ja GWS:n kanssa aiesopimuksen yritysjärjestelystä, jonka myötä StaffPoint ja GWS hankkisivat Flybe Ltd:ltä 60 prosentin enemmistöosuuden Finnarin ja Flybe Ltd:n yhteisyrityksenä toimineesta Flybe Nordicista (nyk. Nordic Regional Airlines AB). Neuvottelujen pitkittyessä Finnair osti Flybe Ltd:n osuuden 31.3.2015, jolloin Flybe Nordic siirtyi kokonaan Finnairin omistukseen. Finnair on julkaissut pörssitiedotteet Norra-järjestelyistä 12.11.2014, 7.1.2015, 29.1.2015, 31.3.2015 ja 6.8.2015.

FINNAIR OYJ

Lisätiedot:
Finnair Media Desk, 09 818 4020, comms(a)finnair.com

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Päämediat

Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut verkostolentoyhtiö. Helsingin maantieteellinen sijainti antaa Finnairille kilpailuedun, sillä nopeimmat yhteydet useiden Euroopan kohteiden ja Aasian megakaupunkien välillä kulkevat Suomen yli. Finnairin visiona on tarjota matkustajille ainutlaatuinen pohjoismainen kokemus ja missiona on tarjota Helsingin kautta pohjoisen pallonpuoliskon sujuvimmat ja nopeimmat lentoyhteydet sekä kotimarkkinoidensa paras lentoverkosto maailmalle. Finnair on ainoa pohjoismainen 4 tähden lentoyhtiö Skytrax-luokituksessa ja oneworld-allianssin jäsen. Vuonna 2014 Finnairin liikevaihto oli 2 400 milj. euroa ja sen palveluksessa oli vuoden lopussa lähes 4 500 henkilöä. Finnair Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä.