Loading

Hovedfokus for Avinor er å sikre beredskap og løpende drift under koronavirus-pandemien

Direct News Source

I Avinors års- og samfunnsansvarsrapport for 2019, som ble vedtatt av konsernstyret i går, blir det understreket at selskapets resultat og soliditet i inneværende år vil bli sterkt negativt påvirket av koronavirus-pandemien.

Styret peker på den usikkerheten som nå råder og at ingen kan forutsi når Avinor vil være tilbake i en tilnærmet normal situa­sjon. Selskapet er i løpende dialog med eier om tiltak for å sikre konsernets likviditet og egenkapital. Parallelt med dialogen med eier arbeides det med banker og finansieringsinstitusjoner for å sikre kortsiktig likviditet. Kostnadsreduserende tiltak gjennomføres fortløpende.

Drift og infrastruktur blir tilpasset det sterkt reduserte trafikkvolumet og det gjennomføres tiltak for å minimere egne ansattes eksponering for smitte og for å ha reserver som kan erstatte mannskaper som får smitte eller blir satt i karantene. I denne forbindelse har Avinor stengt ni flyplasser som har en alternativ flyplass innen rimelig avstand. Beredskap for ambulansefly blir ivaretatt.

- Vi har god dialog med alle aktørene i luftfarten og Samferdselsdepartementet. I tillegg vil jeg trekke frem at samarbeidet på tvers mellom forskjellige aktører, som for eksempel innen helse, forsvar, finans og næringsliv, er svært godt, understreker konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.
- Det er vårt mål å bidra til å lette på den vanskelige situasjonen de ulike aktørene befinner seg i. Vår egen økonomiske situasjon er også krevende, med tap i milliardklassen, slik den er for store og små foretak i hele Norge og i verden for øvrig.

Konsernsjefen understreker at et Norge uten luftfart er utenkelig, også i en krisetid:
- Luftfart er fundamentalt for Norges utvikling, og Avinors sam­funnsoppdrag er å legge til rette for videre utvikling i flytrafikken når den krisen vi nå er inne i er over, avslutter han.

Download Files

There are files associated with this article. You can download them below.

You need to be logged in to download files.

This press release was sourced from Avinor A/S on 01-Apr-2020.