Loading

Bendrovės „Air Lituanica“ neteisminio bankroto inicijavimui pritrūko vieno balso

Direct News Source

25-Jun-2015 Bendrovės "Air Lituanica" neteisminio bankroto inicijavimui pritrūko vieno balso

Šiandien, birželio 25 d., vykusiame veiklą sustabdžiusios "Air Lituanica" kreditorių susirinkime neužteko balsų pradėti neteisminę bankroto procedūrą. Prieš šį pasiūlymą balsavo vienas kreditorius - "Vilniaus šilumos tinklai", turintys 27,78 proc. visų kreditorių balsų. Norint pradėti neteisminę bankroto procedūrą, tam turėjo pritarti 3/4 įmonės kreditorių.

"Labai apgailestauju, kad "Vilniaus šilumos tinklai" nepalaikė didžiosios dalies kreditorių valios ir nusprendė už juos. Mano įsitikinimu, neteisminė bankroto procedūra būtų buvusi aiškesnė, skaidresnė ir leidusi apsaugoti visų įmonės kreditorių interesus. Esant tokiam susirinkimo sprendimui, artimiausiu metu planuoju kreiptis į teismą dėl bankroto bylos bendrovei "Air Lituanica" iškėlimo", - sakė "Air Lituanica" vadovas Nerijus Jukna.

Nuo gegužės 25 d. "Air Lituanica" administracija perorganizavo vidinius resursus ir atlieka tik būtiniausias funkcijas - bendrauja su keleiviais, analizuoja skundus, rengiasi bankroto procesui. Dėl skrydžių nutraukimo dalis "Air Lituanica" darbuotojų liko be įprastos veiklos, todėl darbo sutartys su jais nutraukiamos, kai kurių darbuotojų darbo krūvis yra sumažintas. Šiuo metu įmonėje dirba 13 žmonių.

Bendrovė "Air Lituanica" nuo gegužės 22 d. vidurdienio nutraukė visus skrydžius. Gegužės 25 d. bendrovės vadovu paskirtas Nerijus Jukna. Įvertinęs įmonės finansinę padėtį, jis paskelbė, kad "Air Lituanica" yra nemoki ir sušaukė kreditorių susirinkimą dėl bendrovės bankroto.