Loading

Avinor Bergen Lufthavn Flesland: Finnair åpner ny rute direkte fra Flesland til Helsinki.

Direct News Source

03-Oct-2017 Med denne nye ruten blir Finnairs solide nettverk til Asia fra Helsinki enda mer tilgjengelig for Vestlendingen. De spektakulære fjordene på Vestlandet blir samtidig enda mer tilgjengelige for asiatiske turister.

Fra 15. mai 2018 vil Finnair fly daglig mellom Bergen og Helsinki. Selskapet vil samtidig opprettholde sitt eksisterende program med flyvninger fra Bergen via Stockholm til Helsinki.

Ruten vil bli operert med Widerøes nye Embraer 190-E2. Dette er en ny generasjon fly; første i verden av sitt slag. Passasjerene kan se frem til å fly med økt komfort i en romsligere kabin, som også har vunnet priser for sitt design. Denne nye flytypen har også betydelig lavere utslipp og lavere støynivå enn dagens fly i samme kategori.

"Næringslivet i regionen er opptatt av gode løsninger for forretningsreiser østover. Fra Flesland er det allerede gode forbindelser mot Asia, blant annet via Oslo og Amsterdam. Den nye ruten vil gi økt bredde i tilbudet - og det ser vi på som svært gledelig. Helsinki er også en spennende by i seg selv, og er verdt et besøk." kommenterer Lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Avinors Direktør for trafikkutvikling, Jasper Spruit, er også begeistret for den nye ruten: "Turisme fra Asia til de norske fjordene blomstrer, og vi er trygge på at markedet vil respondere positivt på ruten. Gjennom Finnairs nettverk vil 6 byer i Kina, 4 i Japan, samt flere i India og Sør Korea være kun ett stopp unna Bergen."

Reiselivet i regionen er enige med Spruit: "Asia, og spesielt Kina, er det markedet som vokser mest innen turisme. Veksten har vært på hele 455 % for Vestlandet de siste fem årene, og behovet for å spre den videre veksten til hele året er stor. At Finnair nå åpner en helårlig rute er derfor svært viktig." sier Kristian B. Jørgensen, adm. direktør i Fjord Norge AS.

Stein Ove Rolland fra Innovasjon Norge slutter seg til: "Gjennom flere år har vi jobbet sammen med reiselivet på Vestlandet om å skape etterspørsel i asiatiske markeder. Nå kommer vi til å få enda mer uttelling på denne innsatsen, da disse to rutene er som skreddersydd for japanske og kinesiske turister. Fjordene, som er ett av Norges viktigste opplevelsesområder, blir nå enda lettere tilgjengelig hele året igjennom, og det er det er viktig med tanke på ambisjonen om å bygge et 12 måneders reiseliv, bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i næringen.

Ruten vil ha daglige avganger fra Bergen.