Loading

Agenţia Proprietății Publice anunță organizarea, începând cu data de 27 iulie a unei runde de privat

Direct News Source

Agenţia Proprietății Publice anunță organizarea, începând cu data de 27 iulie a unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de statAgenţia Proprietății Publice anunță organizarea, începând cu data de 27 iulie a unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, în particular:

în perioada 3 -7 septembrie:

pe piața reglementată prin intermediul Bursei de Valori se vor desfășura licitații "cu strigare" pentru vânzarea pachetelor de acțiuni ale statului din 21 societăți pe acțiuni, dintre care 16 majoritare, inclusiv: S.A. "Barza Albă", S.A. "Tutun-CTC", precum și 11 pachete de acțiuni din entitățile de întreținere a drumurilor.

Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare, constituie 983 553 665lei.

pentru perioada 27 iulie - 4 septembrie (termen limită de depunere a ofertelor) sunt organizate:

üconcursul comercial pentru privatizarea a 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice), inclusiv: Î.S. "Fabrica de sticla din Chișinău", Î.S. "Combinatul poligrafic din Chișinău", Î.S. Hotelul "Zarea", Î.S. Compania Aeriană "Air Moldova"(care se expune pentru prima dată, reieșind din necesitateaatragerii capitalului privat pentru modernizareaflotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor prestate și extinderea gamei de servicii,atragerii pasagerilor de tranzit).

Prețul total de expunere al bunurilor la concurs comercial constituie 526 253 800 lei.

üconcursul investițional la care sunt expuse repetat cinematografele "Prut" din or. Fălești și "Patria" din or. Leova. Pentru privatizarea cinematografelor condiția de bază este transformarea lor în centre de cultură și agrement.

Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la concurs investițional constituie 1 715 000 lei, volumul minim al investiţiilor - 800 000 lei, cu realizarea în decursul a 3 ani.

la data de 5 septembrie se va desfășura:

ülicitația "cu strigare" pentru privatizarea a 16 complexe de bunuri imobile, 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și 1 obiect nefinalizat (Termenul limită de depunere a cererilor - 4 septembrie, ora 16:00).

Prețul total de expunere al bunurilor la licitație "cu strigare" este de 63 462 200 lei.

Estimativ, prețul de expunere la privatizare a bunurilor proprietate de stat în cadrul acestei runde constituie 1 574 984 665 lei.

În conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2018, în rezultatul privatizării, cumpărătorii achită impozitul privat în mărime de 1% de la valoarea fiecărei tranzacții.

Comunicatele informative privind expunerea bunurilor proprietate publică la privatizare vor fi publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova la 27 iulie 2018.

În perioada expunerii, potenţialii cumpărători pot lua cunoştinţă de materialele din dosarele bunurilor expuse la vânzare în incinta Agenţiei Proprietăţii Publice - Camera de date, tel. de contact (022) 238-089, (022) 221-457, (022) 234-589.

This press release was sourced from Moldova Public Property Agency on 26-Jul-2018.