Loading

"АероСвіт", реалізуючи програму реструктуризації, вносить корекцію у розклад на період зимової навіг

Direct News Source

10-Jan-2013 "АероСвіт", реалізуючи програму реструктуризації, вносить корекцію у розклад на період зимової навігації

"АероСвіт" відповідно до програми реструктуризації діяльності, започаткованої авіакомпанією, вносить зміни до програми польотів на період зимової навігації 2012-2013 р.р.

Зокрема, "АероСвіт" продовжить обслуговування далекомагістральних маршрутів до Пекіна, Нью-Йорка, Хошиміна, Бангкока і Гоа. Авіакомпанія також забезпечить перевезення пасажирів у межах України відповідно до діючої внутрішньої маршрутної мережі, у тому числі спільно з авіаперевізниками - партнерами.

Водночас, можливе оперативне коригування графіка міжнародних і внутрішньоукраїнських польотів компанії з урахуванням комерційної завантаженості.

Разом з тим "АероСвіт" суттєво скорочує мережу міжнародних середньомагістральних авіарейсів. Авіакомпанія обслуговуватиме повітряні лінії Київ - Москва, Київ - Санкт-Петербург, Київ - Стамбул, Одеса-Стамбул і Київ-Ташкент.

Власне оперування на решті міжнародних середньомагістральних повітряних ліній компанія припинить із 11 січня до 00:00 15 січня 2013 року. Розклад польотів на подальший період зимової навігації буде оприлюднено завтра, у п'ятницю.

Авіакомпанія "АероСвіт" приносить вибачення пасажирам у зв'язку зі скасуванням польотів за більшістю маршрутів і пропонує їм доставку рейсами перевізників-партнерів або повернення коштів за квитки за місцем їхнього придбання відповідно до процедури, передбаченої правилами перевезень.

Програму реструктуризації діяльності "АероСвіту" було розроблено як реагування на наслідки галузевої кризи та стагнації економіки у ряді регіонів, передусім у Європі, з метою недопущення припинення функціонування авіакомпанії, відновлення її конкурентоздатності та забезпечення виконання зобов'язань перед усіма контрагентами в повному обсязі.

Реструктуризація передбачала значне скорочення витрат авіакомпанії, корекцію маршрутної мережі, підвищення операційної ефективності та поступовий вихід із зони збитковості.

Водночас авіакомпанія була змушена переглянути проект програми та вдатися до більш радикального скорочення власної маршрутної мережі через безпідставні дії фінансового департаменту Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА).

Так із початку року ІАТА BSP Україна, регіональний підрозділ системи взаєморозрахунків між авіакомпаніями і агентами з продажу авіаперевезень, брутально порушує затверджений ІАТА календар перерахунку коштів авіакомпанії за реалізовані авіаквитки. Це призводить до порушення графіку розрахунків авіакомпанії на надані їй послуги і, як наслідок, до зриву багатьох авіарейсів. Окрім того, для пролонгації участі в ІАТА BSP перед "АероСвітом" було поставлено необґрунтовані, у десятки разів завищені фінансові вимоги. Таким чином свідомо руйнується механізм взаємодії "АероСвіту" з агентами - учасниками BSP у різних країнах.

Авіакомпанія продовжить діалог із керівництвом ІАТА і сподівається на досягнення компромісного рішення, що дозволить зберегти усталену систему продажу авіаперевезень у повній відповідності до резолюцій ІАТА.