Loading

Poročilo s seje nadzornega sveta družbe Adria Airways d.d

Direct News Source

13-Jun-2013 Nadzorni svet družbe Adria Airways Slovenski letalski prevoznik, d.d. je na današnji seji imenoval g. Marka Anžurja za predsednika uprave in odgovornega vodjo (accountable managerja) za mandatno obdobje 4 let.

Nadzorni svet je imenoval Marka Anžurja za predsednika uprave Adrie Airways, ker se je na podlagi prejetih prijav na razpis izkazal za najprimernejšega kandidata. Poleg tega se je g. Anžur s svojim dosedanjim delom in rezultati izkazal kot strokovnjak in dober manager ter uživa polno zaupanje članov nadzornega sveta. "Verjamemo, da bo kot dober poznavalec letalske industrije in s svojimi dolgoletnimi poslovnimi izkušnjami še naprej uspešno vodil Adrio Airways ter da bo skupaj s svojimi sodelavci uspešno izpolnil ambiciozno zastavljene cilje družbe" je povedal predsednik nadzornega sveta g. Tone Pekolj.

Nadzorni svet je sprejel tudi odločitev o širitvi uprave z drugim članom. Pri izboru in imenovanju drugega člana uprave bo nadzorni svet sodeloval s predsednikom uprave ter na ta način poskrbel, da bo na mesto člana uprave imenovan kandidat, ki bo tako po mnenju predsednika uprave kot po mnenju nadzornega sveta omogočil največji doprinos k izpolnjevanju zastavljenih ciljev. Član uprave bo imenovan predvidoma do konca meseca avgusta 2013.