Loading

Ny koncernchef i Braathens Aviation

Direct News Source

15-Oct-2013 Anders Ehrling blir ny koncernchef i Braathens Aviation. Anders Ehrling ersätter nuvarande koncernchef Knut A. Solberg, som går i pension den 31 maj 2014.

Anders Ehrling önskas välkommen till Braathens Aviation. Braathens Aviation har på kort tid blivit Sveriges näst största aktör inom inrikesflyget. Genom bolagen Malmö Aviation och Sverigeflygbolagen, som alla har Bromma flygplats som sitt nav, har de blivit ett populärt alternativ för effektiva transporter inom Sverige.

- Jag har följt utvecklingen för Malmö Aviation och Sverigeflygbolagen både som konkurrent och som passagerare och jag ser fram emot att få möjligheten att vidareutveckla de här bolagen och de andra bolagen inom Braathens Aviationkoncernen. Extra glädjande är det att Malmö Aviation för andra månaden i rad har blivit det punktligaste flygbolaget i världen, säger Anders Ehrling.

Anders Ehrling har stor erfarenhet från flygbranschen och kommer senast från Scandic Hotels, där han varit koncernchef. Anders tillträder sin nya befattning den 1 januari 2014.

- Anders Ehrling är utan tvekan den person i Sverige som är bäst lämpad till att leda Braathens Aviation in i framtiden, en framtid med många utmaningar och möjligheter, säger Per G Braathen, styrelseordförande i Braathens Aviation.

Anders Ehrling ersätter Knut A. Solberg som går i pension den 31 maj 2014.

- Jag vill passa på att tacka Knut A. Solberg för hans insats i Braathens Aviation och Malmö Aviation, säger Per G. Braathen. Knut A. Solberg började som VD i Malmö Aviation 2005 med överenskommelsen att stanna i några år, som nu blivit åtta år, avslutar Per G. Braathen.