Loading

Åpning av Norwegian sine interkontinentale ruter

Direct News Source

30-May-2013 Torsdag 30. mai startet Norwegian opp sin første interkontinentale rute fra Oslo Lufthavn til New York. Førstkommende lørdag, 1. juni, starter de opp sin rute til Bangkok fra Oslo Lufthavn. Dette er de første interkontinentale rutene i selskapets historie.

Norwegians første langdistanseflygning ble markert med amerikansk mat, kabinpersonale i splitter nye Moods of Norway-uniformer og konkurranser for New York-passasjerer på Oslo Lufthavn torsdag ettermiddag.

- At vi nå er i gang med våre interkontinentale ruter er en viktig milepæl i Norwegians historie, forteller administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Ruten til mellom Oslo Lufthavn og New York vil ha to ukentlige avganger frem til 24. juni og vil øke til tre ukentlige avganger fra 25. juni.

Strekningen Oslo Lufthavn - Bangkok vil ha to ukentlige avganger frem til 23. juni og økes til tre ukentlige avganger fra 24. juni.

Selv om Oslo Lufthavn allerede har flere interkontinentale ruter, er det viktig for utviklingen av flyplassen at stadig flere nye ruter opprettes.

- Det er viktig for utviklingen av Oslo Lufthavn at stadig flere nye ruter etableres herfra. Ikke noe er mer gledelig enn flere attraktive interkontinentale ruter som underbygger vårt ønske om å etablere oss som en sterk skandinavisk hub. Med stadig flere ruter til Nord-Amerika og Asia får de reisende et bedre tilbud og kan nå flere spennende destinasjoner direkte fra Oslo, avslutter adm. direktør Nic. Nilsen.

Ny æra for Norwegian
Åpningen av den første interkontinentale ruten markerer en ny milepæl hos Norwegian. Norwegians langruter vil i oppstarten flys med en innleid Airbus A340-300 fra det europeiske leasingselskapet HiFly. Norwegian forventer at den første 787 Dreamliner blir levert i slutten av juni og at det første flyet kan settes i trafikk på langrutene i august.

-Vi er svært glade for den gode mottakelsen våre langdistanseruter har fått, og at vi nå endelig - etter flere års planlegging - kan ønske våre første passasjerer til New York velkommen om bord, avslutter en fornøyd Bjørn Kjos hos Norwegian.