Loading

Air Serbia: Mreža novih destinacija donosi do sada najbolji izbor putnicima iz Srbije

Direct News Source

25-Oct-2013 Nova mreža destinacija Er Srbije, koja će biti otvorena sutra (26.10.2013.) doneće putnicima iz Srbije najširi izbor destinacija za letove sa aerodroma Beograd, uz više od dvostrukog povećanja učestalosti letova i kapaciteta do juna 2014. godine.

Od 26. oktobra, Er Srbija će pustiti nove letove iz svog čvorišta na beogradskom međunarodnom aerodromu Nikola Tesla ka Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok će letovi ka Banjaluci (Bosna i Hercegovina), Bukureštu (Rumunija), Ljubljani (Slovenija) i Pragu (Češka) biti realizovani do kraja 2013. godine.

Ovi novi letovi dopunjavaju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi u okviru letnjeg rasporeda letenja ove aviokompanije.

Er Srbija takođe planira da otvori još sedam novih trasa, između januara i aprila 2014. godine, uz promene u rasporedu postojećih letova kako bi se optimizovale veze preko čvorišta u Beogradu. Do juna 2014. godine, učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti, uz letove do destinacija u 43 zemlje, sa 73.000 mesta na više od 670 letova nedeljno.

Raspored letenja aviokompanije je sada redizajniran, tako da se maksimalno iskoristi mogućnost povezivanja letova između destinacija, uz četiri glavna "slota" za poletanje koji se slivaju u Beograd u 7 časova ujutru, 1, 5 i 11 časova posle podne, svakoga dana.

Uz to, ključne poslovne destinacije kao što su Pariz, Cirih i Moskva biće opsluživane dva puta dnevno, kako bi se olakšala realizacija veoma popularnih poslovnih putovanja sa povratkom u istom danu.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, izjavio je: "Našim gostima donosimo novu mrežu destinacija, koja ih vodi gde žele da idu, kada žele da idu i kako žele da idu. To znači nove destinacije, vremena leta koja su zgodnija za planiranje i moderne vazduhoplove."

"Sutrašnji novi letovi su samo prvi korak u razvoju naše buduće strategije umrežavanja. To će Er Srbiji omogućiti veći broj i bolje direktne letove, kao i realizaciju zajedničkih letova sa partnerima, uključujući i Etihad Ervejz i članove njegove alijanse."

Destinacije će opsluživati nova flota avioprevoznika, koja će obuhvatiti nove moderne Erbas A319s avione. Šest novih aviona Erbas A319s biće predstavljeno u naredna dva meseca, a još četiri će biti uvedeno u flotu u toku 2014. godine.

Druga faza obnove flote Er Srbije podrazumevaće dugoročni, kompetitivni tender za nabavku dodatnih vazduhoplova. Tipovi aviona koji će biti razmatrani u ovoj drugoj fazi obuhvataju Erbas A320NEO, Boing 737MAX i Bombardier CS300, koji su svi mnogo efikasniji od trenutno aktivnih tipova aviona, što će doneti i dobrobiti u pogledu zaštite životne sredine, kao i ekonomske koristi.

Avioni Erbas A319, mreža i raspored letenja su ključni koraci u stvaranju aviokompanije koja ispunjava potrebe putnika, istovremeno im nudeći superioran komfor i uslugu koju ranije nisu okusili.

Planirano je da nov raspored letenja do maksimuma iskoristi mogućnosti povezivanja preko drugih čvorišta, uključujući i Abu Dabi, odakle novi partner, Etihad Ervejz, koji preuzima 49 procenata vlasničkog udela u Er Srbiji, leti ka destinacijama u Indiji, Africi, Jugoistočnoj Aziji, Australiji, Severnoj i Južnoj Americi i širom Bliskog Istoka.

Uz to, Er Srbija ojačava svoje odnose sa velikim evropskim avioprevoznicima, uključujući Er Frans, KLM, Alitaliju i Erberlin, koristeći njihova čvorišta u Parizu, Amsterdamu, Rimu, Berlinu i Dizeldorfu, što će putnicima doneti još širi izbor.

Ove promene u rasporedu će doneti značajno poboljšanje u mogućnostima povezanih letova do destinacija u svetu kojima živi veliki broj stanovnika iz Srbije, uključujući i Čikago, sa Erberlinom i Melburn sa Etihad Ervejzom.