Loading

Розпочато масштабний проект із переведення до нового терміналу аеропорту «Бориспіль» провідних міжна

Direct News Source

10-Sep-2012 Розпочато масштабний проект із переведення до нового терміналу аеропорту «Бориспіль» провідних міжнародних авіакомпаній

10 вересня 2012 року здійснено переведення до нового терміналу "D" аеропорту "Бориспіль" найкращої, за версією SkyTraх, авіакомпанії Європи 2012 року - "Turkish Airlines".

В урочистій зустрічі презентаційного рейсу взяли участь Його високоповажність Надзвичайний та Повноважний посол Турецької Республіки в Україні Мехмет Самсар та керівництво авіакомпанії.

Під час брифінгу Генеральний директор ДП МА "Бориспіль" Антон Волов зазначив: "Сьогодні розпочинається новий етап в житті терміналу "D" - провідні міжнародні авіакомпанії розпочали переведення своїх рейсів до нового термінального комплексу аеропорту. Невдовзі сюди зайдуть інші авіакомпанії зі світовим ім'ям, у тому числі члени альянсів Sky Team, Star Alliance і One World. Ми дуже раді, що пасажири авіакомпанії "Turkish Airlines" одними з перших зможуть оцінити переваги новітніх технологій, сучасного обладнання, сміливих і неординарних дизайнерських рішень та ідей, втілених у новому термінальному комплексі".

Наразі із аеропорту "Бориспіль" авіакомпанія здійснює 18 рейсів на тиждень.

Термінальний комплекс "D" аеропорту "Бориспіль" є найбільшим і найпотужнішим в Україні. Його площа становить 107 000 кв. м. Пропускна спроможність - 15 млн. пасажирів на рік. Реалізація проекту будівництва терміналу "D" тривала з листопада 2008 року до травня 2012 року.

Термінальний комплекс "D" оснащений 11 стаціонарними аеромостами з автоматизованою системою докування (для посадки/висадки), які дозволяють приймати 6 великих (класу "Боїнг 747") і 5 невеликих (класу "Боїнг 737") літаків.

Обслуговування і паркування повітряних суден здійснюється на новому пероні площею 183 000 м2, який може приймати до 25 повітряних суден коду "С". Перон оснащений системою централізованої заправки літаків, що дозволяє заправляти повітряні судна прямо на стоянці зі швидкістю до 2 тонн на хвилину.

Система обробки багажу має 5 рівнів контролю на авіаційну безпеку. Окреме приміщення виділене для роботи з вибухонебезпечними речовинами. Пропускна спроможність системи обробки багажу понад 3000 одиниць за годину. Довжина багажної стрічки - 10 км. Система має 100% рівень автоматизації, що повністю виключає вплив людського чинника.

Авіакомпанія Turkish Airlines на сьогодні є членом глобального альянсу Star Аlliance,4-зірковоюавіакомпанією і налічує в своєму флоті 183 літаки (пасажирських і вантажних), що здійснюють рейси в 195 міст світу за 34 внутрішнім і 162 міжнародними напрямками.