Loading

Widerøe setter opp syv direkteruter i sommer - Håper å klare å fylle opp blokkerte seter med familie

Direct News Source

Widerøe setter opp syv direkteruter i sommer - Håper å klare å fylle opp blokkerte seter med familier som vil oppleve Norge.

I Norges mest omfattende undersøkelse om sommerens reiseplaner svarer 9 av 10 at de ønsker å reise i Norge på sommerferie. Nordlendingene ønsker deg sørover og øst- og vestlendingene til Helgeland og Lofoten. 8 av 10 planlegger å reise med fly, en knapp margin på foretrukket transportmiddel sammenlignet med bil. Naturopplevelser og bedre kjent i eget land står øverst på ønskelisten. Widerøe flyr derfor direkte mellom sør og nord gjennom hele sommerferien.

For å imøtekomme nordmenns ferieønsker og utnytte ledig kapasitet setter Widerøe opp følgende sommerruter:

* Sandefjord til Evenes

* Kristiansand til Evenes og Bodø

* Stavanger til Evenes og Bodø

* Bergen til Evenes og Andenes.

Dette kommer i tillegg til direkterutene vi allerede har fra Bergen til Bodø og Bergen til Tromsø, samt fra Sandefjord til Bodø og Tromsø.

Rutene vil flys i skoleferien og ligger allerede i booking. Dette utgjør 32 ukentlige avganger totalt.

Widerøe har nettopp avsluttet en spørreundersøkelse blant mottakere av flyselskapets nyhetsbrev og Eurobonusmedlemmer. Mer enn 19.000 respondenter fra hele landet har delt sine planer for sommerferien. 9 av 10 planlegger ferie i Norge. Rundt halvparten er fremdeles litt avventende i påvente av nye smittevernsanbefalinger og reiseråd fra myndighetene. Reiselysten innlands er høyest blant de som bor i større byer sammenlignet med respondenter som bor i distriktene. Felles for alle, 6 av 10, er at naturopplevelser står høyest i kurs sammen med besøk hos venner og familie.

Oslo og Sørlandet er de mest attraktive feriemålene i de nordligste landsdelene. Lofoten og Vesterålen sammen med Helgelandskysten de mest populære reisemålene for bergenserne.

For Widerøe er den store etterspørselen etter Norgesferie godt nytt, samtidig skaper det mye frustrasjon.
- Den norske smittevernveilederen gjør at vi må blokkere 50% av setene om bord, sier Kommersiell Direktør Christian Skaug. I utgangspunktet betyr dette at vi ikke er i nærheten av å kunne tilby flyreiser som er tilpasset denne etterspørselen, det er rett og slett umulig å fly lønnsomt når vi kun kan fylle opp flyet med 50% kapasitet. Vi har derfor vært nødt til å være kreativ for å klare å få utnyttet ledig kapasitet som ikke medfører økte kostnader, samt å få utnyttet flere seter om bord. Både for å ha mulighet til å lansere disse sommerrutene, men også til å kunne utnytte den kapasiteten vi allerede har.
Løsningen er, tror vi, å gi familier mulighet til å kjøpe to billetter for prisen av én, så lenge de reiser sammen. På den måten kan vi få benytte større andel av setene om bord, fordi vi ikke trenger å blokkere seter mellom passasjerer fra samme husstand, fortsetter Skaug. - Dette gir oss også en god mulighet til å kunne tilby billettpriser som er til å leve med for familier som ønsker å ferie i eget land.

Widerøe har også en forventning om at norske og europeiske smitteveiledere vil bli harmonisert. En harmonisering vil bety at avstandskravet blir erstattet av krav til munnbind om bord i hele Europa. Dette vil også gi økt mulighet til å lykkes med sommertrafikken.

Widerøe AS er eier av datterselskapene Widerøe Ground Handling, Widerøe's Flyveselskap, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. Til sammen er vi nesten 3000 stolte og engasjerte medarbeidere. WGH håndterer bakketjenester på 42 lufthavner i Norge og vi flyr til 50 destinasjoner i inn- og utland.

Widerøe er et annerledes luftfartsselskap. Vi har et evig engasjement for å skape muligheter mellom små og store steder. I Distrikts-Norge er Widerøes flyoperasjoner av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur. Widerøe er distriktenes kollektivtransport. Som Norges eldste flyselskap tar vi vårt samfunnsoppdrag på alvor og jobber hver dag for å ivareta folks mulighet til å ta hele landet i bruk.

This press release was sourced from Widerøe on 18-May-2020.