Loading

Розпочинають роботу національні авіалінії SkyUр, - Володимир Омелян

Direct News Source

14-Dec-2017: З березня 2018 року в Україні розпочне роботу новий український авіаперевізник - SkyUp, що принесе глобальні зміни на ринку внутрішніх та зовнішніх авіаперевезень.

Про це було оголошено на прес-конференції за участі Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, яка відбулась 14 грудня 2017 року в Києві.

У заході також взяли участь: Евгеній Хайнацький, генеральний директор авіакомпанії SkyUp, Юрій Альба, співвласник SkyUp, Мосюндзь Сергій, заступник генерального директора з льотної експлуатації SkyUp, Мазгун Вікторія, керівник департаменту екіпажів пасажирської кабіни SkyUp.

У планах авіакомпанії на перший рік роботи - виконання міжнародних чартерних перевезень, а також відкриття регулярних українських та міжнародних напрямків.

"Приємно відзначити, що синергія бізнесу та держави дає свої плоди. Йдеться не тільки про розвиток авіаіндустрії, додаткові надходження в бюджет, відродження регіональних аеропортів. Важливо, що віднині українці матимуть більше можливостей, аби відкривати для себе світ", - наголосив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Хочу запевнити пасажирів, що ми рухаємось далі. Міністерством інфраструктури розпочато роботу над повноцінним втіленням Європейської Директиви з аеропортових зборів. Це означатиме, що всі аеропорти з пасажиропотоком до 5 млн. пасажирів на рік будуть мати розв'язні руки щодо встановлення своїх тарифів і зборів за своєю бізнес-моделлю, не треба буде бігати до чиновників і погоджувати ставки. Ми працюємо над повною лібералізацією ринку і готові підтримати всіх, хто виступає за чесну конкуренцію, хто хоче розвитку своєї авіакомпанії і розвитку України", - підкреслив очільник Міністерства.

"Поява SkyUp відкриє нові можливості для подорожей українців, надавши їм широку географію польотної мережі та доступні ціни на регулярні перевезення. Також наша бізнес-модель чартерних перевезень передбачає відкриту та взаємовигідну співпрацю зі всіма представниками туристичного ринку. Наша місія - зробити подорожі доступними більшості українців, забезпечивши при цьому високий рівень сервісу та інновацій!" - зазначив засновник проекту SkyUp Юрій Альба.

"Ми йшли до створення авіаліній не один рік. Звісно соціально-економічна ситуація в країні значно відтермінувала старт цього проекту. Але зараз ми бачимо стрімке зростання попиту на послуги авіаперевізників. Ми ж маємо намір не тільки задовольнити потреби населення в перельотах, а й зробити їх доступним кожному громадянину. Ми довго вивчали потреби наших співвітчизників і чудово знаємо, що їхні влаштовує, а що ні. Знаємо їхні побажання щодо сервісу - від моменту пошуку квитка до прибуття в пункт призначення. Тобто зараз ми говоримо не тільки про сам переліт, а й про весь цикл сервісного обслуговування пасажирів." - зазначає генеральний директор SkyUp Евгеній Хайнацький.

Додатково:

Чартерні перевезення в 2018 році будуть здійснюватися з Києва, Харкова, Львова та Одеси за 16 напрямками - Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тірана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай.

Внутрішні українські регулярні рейси запустять наприкінці травня - на початку червня. На першому етапі рейси заплановано за двома напрямками: Київ - Одеса, Харків - Одеса.

Міжнародні регулярні рейси в 2018 році плануються за такими напрямками - Київ - Барселона, Київ - Дубай, Київ - Ларнака.

З 2019 року мережа маршрутів буде розширюватися разом зі зростанням парку літаків авіакомпанії SkуUp.

Вартість усіх регулярних перевезень буде формуватися за лоукост-моделлю без багажу та обраних додаткових послуг. Вартість буде залежати від напрямку обраної подорожі та від часу придбання квитків. Наприклад, квиток "Київ-Одеса" коштуватиме від 499 гривень в один бік.

Лише за 2018 рік авіакомпанія планує надати послуги близько 650 000 українців.

Наразі флот авіакомпанії складається з середньомагістральних суден типу Боїнг 737-800 NG (Neхt Generation) ємністю Y189 місць, 2001 та 2002 року випуску.

Цей тип літаків є найбільш затребуваним серед лоукост-перевізників у всьому світі. Вже в 2018 році флот буде збільшено до 4-х літаків. А динаміка розвитку передбачає розширення флоту на 2-3 судна на рік на базі бортів Боїнг 737-800 та Боїнг 737МАХ (нове сімейство літаків, що прийде на зміну Боїнгу 737NG).

У 2019 ріці планується збільшення бортів до 6, в 2020 - 8, 2021 рік - 10, 2022 рік - 12 літаків.

Source: Ministry of Infrastructure of Ukraine